SUSLab

Swedish Unique Solution Laboratory

Om SUSLab

Swedish Unique Solution Laboratory är ett oberoende konsultföretag som erbjuder rådgivning, problemlösning och kvalificerad forskningshjälp inom olika slags kemiska frågeställningar. Vi erbjuder även specifika analytiska tjänster  och skräddarsyr projekt – stora som små – efter kundernas behov och önskemål.

Vi är två kompetenta kemister som brinner för vårt jobb och har tillsammans mer än 40 års erfarenhet inom forskning och kemiska analyser. Vårt största intresse är att lösa komplicerade problem och bidra till bättre kvalitet inom kemiska analyser genom utveckling av metoder, specifikt anpassade till frågeställningen. Vi älskar utmaningar och tar gärna hand om udda problem som andra kemiska laboratorier inte tar emot.

Vi är flexibla och resultatinriktade och begränsar oss inte med enbart klassiska lösningar, utan arbetar också kreativt och nyskapande.

Vi  jobbar tvärvetenskapligt och att få rätt svar på frågan är det vi strävar efter i både små och stora uppdrag. Självklart kan vi också hjälpa till med formuleringen av själva frågan, vilket är en stor del av en effektiv problemlösning.

Vår erfarenhet omfattar:

forskning

arbete inom miljö- och tekniska projekt och uppdrag

utveckling av anpassade analysmetoder


försöksplanering och skapande av pilotanläggningar för tester

mer än 10 år av arbete med REACH lagstiftning


arbete inom SIS och ISO som experter


fältarbete och fältprovtagning av grundvatten och sediment, gaser, fast material, byggnadsmaterial mm


Vilka är vi

Alexandra Chukharkina

PhD, Analytisk kemist

Alexandra är en kompetent och drivande projektledare och analytisk kemist med PhD och 15 års erfarenhet. Hon har jobbat som forskare, konsult och projektledare med både statliga organisationer, konsulter och entreprenader och har varit konsult och stöd åt aktörer inom både tillverkningsindustri, miljö, byggindustri, akademi och partihandel. Alexandra har omfattande erfarenhet inom design av experimentella projekt och uppdrag samt bred erfarenhet inom rapportskrivning, både tekniska utredningar och forskningsrapporter.

Anders Blom

MSc, Analytisk kemist

Anders är en expert inom analytisk kemi med inriktning mot metodutveckling, kvalitetssäkring och instrumentunderhåll. Anders har djupa kunskaper inom sitt område och mer är 25 års erfarenhet av laboratorieutveckling, konsultverksamhet, provtagningsmetodik och undervisning. Han har arbetat med ackrediterad verksamhet och skapande av referensmetoder i samarbete med internationella och nationella forskningsverksamheter. Anders har en erkänd förmåga att förklara komplicerade kemiska problem på ett tillgängligt sätt även för icke-kemister med fokus på vad kunden behöver.

Copyright © Alla rättigheter förbehållna

Kontakta oss

kontakta oss för leveransadress